Blog o mentálnej príprave športovcov

Spolupráca s Akadémiou AS Trenčín
24.04.2020

Spolupráca s Akadémiou AS Trenčín

SportMind HDTS už vyše roka spolupracuje s klubom AS Trenčín. Práca sa zamerala najmä na This is my sen academy. Venujeme sa mládežníckym hráčom, ich rozvoju a samozrejme komunikujeme s ich trénermi a pomáhame trénerom pracovať s individualitami v tíme.

Práca v klube AS Trenčín je trošku špecifická a prispôsobená potrebám a preferenciám klubu. Tak ako aj klub a štýl hry je výnimočný tak aj práca, na ktorú sa tam zameriavame je tomu prispôsobená.

Venujeme sa vybraným hráčom akadémie AS Trenčín, kde s nimi pracujeme formou individuálnych konzultácii. Na základe, ktorých sa snažíme zlepšiť individuálny rozvoj hráča a naučiť ho zodpovednosti za svoj rozvoj a posun. S hráčom komunikujeme a pracujeme na jeho zdravom sebavedomí a zvládaní krízových situácii v hre, ktoré sa snažíme rozvíjať cez konkrétne aktivity v tréningoch a zápasoch. Aby bola práca komplexnejšia tak samozrejme ďalej komunikujeme s jednotlivými trénermi daných hráčov ale aj celkovo s vybranou skupinou trénerov, kde im odhaľujeme princípy mentálnej prípravy pri individuálnom rozvoji hráča. Úloha trénerov je vytvoriť vhodnú tímovú atmosféru ako základ pred kvalitný rozvoj a výkon tímu a jednotlivých hráčov.

 Práca nie je iba o komunikácii s hráčmi a trénermi ale aj o spolupráci s manažmentom klubu. Spoločne s manažmentom sme si nastavili princípy mentálnej prípravy, ktoré sme chceli posunúť smerom do štruktúr fungovania klubu. Postupne sme našu spoluprácu rozširovali na základe úspešných výsledkov a celkovej spokojnosti. Dúfame, že budeme naďalej spolupracovať a rozširovať naše možnosti pôsobenia v klube pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov ale najmä posuny v rozvoji hráčov či trénerov.