Blog o mentálnej príprave športovcov

O slovo sa hlásia nové šprintérske objavy
14.04.2020

O slovo sa hlásia nové šprintérske objavy

Vážení športoví priatelia, práve v období, keď sme trochu spomalili nám pripadá veľmi vhodné obzrieť sa dozadu, trochu sa prehrabať v spomienkach a načerpať energiu práve z toho čo bolo silné a príjemné.

Z atletického prostredia sa mi najčerstvejšie vynárajú spomienky práve z nedávnych Halových majstrovstiev Slovenska, Hala Elán, Bratislava. Nielen preto, že rozdiel medzi fantastickým časom 6:55 (a zároveň novým slovenským rekordom) Janka Volka z Madridu a jeho štartom v hale Elán ubehlo približne len 19 hodín, ale aj preto, že práve na tomto podujatí dali o sebe výrazne vedieť aj ďalší atléti zo skupiny Nadi Bendovej – Jakub Benda a Filip Federič.

Najúspešnejším účastníkom šampionátu sa stal práve Jakub Benda s 3 zlatými (200 m, 4 x 200 a 4 x 400) a 1 striebornou medailou (60 m). Tri tituly si vybojoval aj jeho klubový kolega z Našej atletiky Bratislava, vlaňajší halový majster Európy Ján Volko, k zlatu na 60 m pridal dve v štafetách na 4 x 200 a 4 x 400 m. Výborne bežal víťaz mužskej dvojstovky Jakub Benda. Tréningový partner Jána Volka si po bronze na šesťdesiatke vybojoval premiérový seniorský titul v kvalitnom osobnom rekorde 21,47 sekundy (doteraz 21,50) a posunul sa na piatu priečku v historických tabuľkách SR.

„Osobák som nečakal, ale bežalo sa mi vynikajúco. Výborne som zvládol zákruty, teším sa z toho. Výborní boli aj súperi Maťo Baluch a Miro Marček, ktorí ma k takému peknému výkonu dotlačili,” chválil Jakub aj svojich finálových súperov. “Je to skvelá bodka za halovou sezónou, ktorú som nečakal. Samozrejme, chcel som dosiahnuť čo najlepší výkon, lebo dvojstovka mi sedí a zdá sa, že to bude moja hlavná disciplína…“

Chalani z klubu Naša Atletika dosiahli prvenstvá aj v štafetách. Doplnení o Romana Haraslína získali zlato v behoch na 4x200 a 4x 400m. Ján Volko je vzor a motivácia pre mnohých nádejných šprintérov na Slovensku. V uplynulej halovej sezóne až deviati pokorili na 60 m hranicu sedem sekúnd a desiaty v poradí, bol ešte len 16-ročný Filip Federič, dosiahol čas rovných 7,00 s. To sú výborné vyhliadky do budúcna pre našich mladých športovcov a veľmi nás teší, že SportMind HDTS môže byť pri tom.