Blog o mentálnej príprave športovcov

Mentálna príprava vo futbalovej MŠK Žiline
Mentálny koučing MŠK Žilina
22.11.2017

Mentálna príprava vo futbalovej MŠK Žiline

V popredí filozofie klubu MŠK Žilina je individuálny a profesionálny prístup k hráčom. Tréneri v MŠK Žilina považujú mentálnu prípravu za oblasť, v ktorej sa môžu stále zlepšovať. 

"My tréneri stále hľadáme možnosti ako zlepšiť výkon či už hráča samotného alebo tímu a z tohto pohľadu je mentálna stránka veľmi dôležitá, pretože v mnohých oblastiach sa futbal posunul, či už systémovo alebo hráčskej kvalite, ale mentálna stránka je stále priestorom na zlepšenie," uviedol Michal Hanek, tréner kategórie U17.

Od októbra 2017 sa tréneri v každej kategórii - od prípravky až po seniorský A tím - zúčastnili 5 dňového školenia, v rámci ktorého boli zaškolení do používania SportMind HDTS diagnostiky a rozvíjali si svoje trénerské kompetencie. Počas rôznych aktivít a prezentácii sme prebrali napríklad témy ako podať spätnú väzbu, čomu sa vyhýbať pri komunikácii, ako si správne stanoviť ciele alebo ako pracovať s individualitou športovca.

Dnes sú už tréneri plne zaškolení a využívajú diagnostiku SportMind HDTS v každodennom tréningovom procese. 

"Som milo prekvapený, ako dokáže systém SportMind HDTS fungovať, pretože doteraz som nemal možnosť aplikovať svoje poznatky do práce s hráčmi. SportMind HDTS nám ponúkol návod ako s hráčmi efektívnejšie komunikovať," tvrdí Michal Hanek.

Zo spolupráce sa tešíme a veríme, že sa klubu MŠK žilina podarí umiestniť na popredných priečkach tabuľky v každej vekovej kategórii. 

Fotografia zdroj: SITA