Blog o mentálnej príprave športovcov

Ján Volko má radosť z vydarenej halovej sezóny
25.02.2020

Ján Volko má radosť z vydarenej halovej sezóny

Ďalšia vydarená halová sezóna Jána Volka bola v závere ozdobená novým slovenským rekordom! Ten starý dlho odolával. Náš najrýchlejší šprintér ho v tomto roku 3 krát vyrovnal (6,57 vyrovnal vo finálových behoch na mítingoch WAIT v Düsseldorfe, Liévine a takisto už v rozbehu v Madride), Napokon ho v Madride na posledný pokus, vo finálovom behu prekonal! Janko stlačil svoje vlastné slovenské maximum o dve stotiny sekundy a jeho najnovší rekord má hodnotu 6:55.

Jankov výsledkový sumár Mítingov WAIT

V piatich vystúpeniach prestížneho atletického seriálu WAIT raz vyhral (Toruň) a štyrikrát skončil tretí (Düsseldorf, Glasgow, Liévin, Madrid). V celom turné ho zdolali len šprintérske esá ako Brit Ujah a americké kvarteto Carnes, Baker, Kemp, Rodgers. Pre Janka naozaj skvelá vizitka!

Slovenský rekordér zabehol v madridskom finále šesťdesiatku jubilejný desiaty raz v kariére pod 6,60 sekundy a časom 6,55 sa zaradil na ôsmu priečku v tohtoročných svetových tabuľkách a druhú v európskych tabuľkách.

A ako to vnímal Janko?

Som neskutočne veľmi šťastný a spokojný. Teším sa, že sme využili núkajúcu sa šancu a napokon sme sa rozhodli štartovať aj v Madride. Veľká vďaka patrí Bohu, celému tímu, rodine, všetkým, čo mi fandili a najmä trénerke Naďke, ktorá celé turné odmakala so mnou. Takisto jej rodine, ktorá jej umožnila, aby ho so mnou absolvovala. Slovenský rekord je odmena pre všetkých, ktorí ma podporujú,“.

A my sme nesmierne radi, že sme súčasťou „Volko tímu“. Náročná halová sezóna je za nami, po kratučkom oddychu pokračuje boj o Olympijské hry v Tokiu.