Blog o mentálnej príprave športovcov

MENTÁLNA PRÍPRAVA AKO SÚČASŤ CELKOVEJ PRÍPRAVY ŠPORTOVCA
15.09.2022

MENTÁLNA PRÍPRAVA AKO SÚČASŤ CELKOVEJ PRÍPRAVY ŠPORTOVCA

V spolupráci s fitness centrom FitRock v Lozorne sme sa my a ďalší experti na šport a zdravie zúčastnili prezentácie a demonštrácie novej športovej diagnostiky Qinematic. Jedná sa o softwarový prístroj, ktorý slúži na vyšetrenie a analýzu postoja a hybnosti tela u dospelých a detí. Táto metóda sa používa hlavne vo fyzioterapii a rehabilitácii a v súčasnosti sa čoraz viac začína používať aj v športovej diagnostike.

Qinematic je určený na použitie hlavne profesionálnymi fyzioterapeutmi, ktorí chcú zaznamenávať a vizualizovať základné ľudské pohyby pomocou štandardizovaného cvičebného režimu a 3D analýzy. Je navrhnutý ako pomerne rýchla a ľahká, poloautomatická služba, pomocou ktorej môžu dokonca zákazníci spustiť skenovanie sami a získať spätnú väzbu o svojom výkone. Na konci sa vygeneruje report, ktorý poskytuje informácie o možných nedostatkoch, ktoré je potom možné konzultovať odborníkom a zadefinovať si rehabilitačný plán na základe výsledkov.

Diagnostika qinematic online konzultácia k výsledkom

Viac o metóde sa dočítate na stránke https://www.qinematic.com/

Takéto stretnutia považujeme za zmysluplné z dôvodu, že v SportMind HDTS pristupujeme k mentálnej príprave v rámci nášho modelu rozvoja športovca ako k oblasti ktorá prepája a vplýva na všetky ostatné oblasti, ktorými sú všeobecná príprava, špecifická príprava, zdravotný stav, regenerácia, výživa a pitný režim.

model mentálnej prípravy

Okrem iného sme sa stretli aj s bývalým reprezentačným trénerom Štefanom Tarkovičom a diskutovali sme aj o možnostiach ako prakticky prepájať jednotlivé oblasti rozvoja športovca s cieľom dosiahnuť jeho najlepší výkon.

štefan tarkovč a tím sportmindhdts